Omschrijving

Bijzonder charmante vrijstaande villa gebouwd in 1896 met rondom tuin, parkeerplaatsen op eigen terrein, carport en stenen schuur. Verschillende originele details kenmerkend voor dit bouwjaar zijn nog volop terug te vinden. Uitermate geschikt om in deze villa wonen te combineren met werken. Wij nodigen u graag uit om te komen bezichtigen.

De villa is een gemeentelijk monument en wordt als volgt in de monumentenlijst beschreven: 
Architectuurhistorische waarde bezit het pand als goed bewaard gebleven voorbeeld van een voorname villa in neorenaissancestijl uit het einde van de 19de eeuw. Geschiedkundig is het van betekenis voor de historie van het vroegere dorp Loosduinen als ambtswoning van de laatste burgemeester.

Wat u verder nog wilt weten:
* Erfpacht eeuwigdurend afgekocht.
* Gemeentelijk monument
* Bestemming: kantoor en wonen
* Ouderdoms- en niet bewonings clausule is van toepassing.

Indeling

Begane grond:
Voortuin met parkeerplaatsen, entree, garderobe, ruime hal met twee toiletten met fontein. Toegang tot de droge kelder en opstelplaats CV ketel Remeha. Ruime voor- en achterkamer, sfeervolle serre.
Trap naar de eerste verdieping:
Ruime rondom gesitueerde gang, woon-/eetkamer met een ensuite separatie en met geornamenteerde plafonds en ruim balkon op het zuiden met vrij uitzicht over de heerlijke tuin, voorzijkamer, moderne keuken met 4 pits kookplaat, vaatwasser en magnetron. Ruime badkamer met ligbad, separaat toilet met fontein, doucheruimte en momenteel opstelplaats wasmachine. 

2e verdieping
Ruime overloop, voorzijkamer, woonkamer met balkenplafond met moderne open keuken met kookeiland met 4 pits kookplaat, spoelbak, vaatwasser en oven. Badkamer met douche met jetstreams, toilet, designradiator, vaste kast.

Tuin

Tuin rondom voorzien van carport, parkeerplaatsen op eigen terrein, stenen schuur en buitenkraan.

Kenmerken